Jupiler Pro League – Standard Luik na 1-0 zege tegen Bergen opnieuw alleen leider

(Belga) Standard Luik is na een 1-0 zege tegen Bergen opnieuw alleen leider in de Jupiler Pro League. Julien De Sart scoorde het enige doelpunt van de partij in de 40e minuut.

Standard leverde een povere prestatie tegen de hekkensluiter. Het creëerde weinig of geen kansen. Met een knap afstandsschot bracht De Sart de Luikenaars toch nog voor rust op voorsprong. Ondanks de zege werd de thuisploeg na het laatste fluitsignaal door het eigen publiek uitgejouwd. Met Zulte Waregem (3-1 tegen KV Mechelen) en Club Brugge (0-3 in Lokeren) is Standard één van de winnaars van de zestiende speeldag. Racing Genk leed een 0-4 nederlaag in Bergen, Anderlecht verloor met 2-1 in Charleroi. Met 37 punten heeft Standard twee punten voorsprong op Zulte Waregem, vier op Club Brugge, vijf op Genk en zes op Anderlecht. Lokeren is op elf punten zesde en moet Kortrijk naast zich dulden. Bergen won dit seizoen nog niet. Met drie punten voor drie gelijke spelen volgt het al op zes punten van Waasland-Beveren, de voorlaatste in de stand, en op twaalf punten van een veilige plaats. . (Belga)