Jupiler Pro League – Standard schaart zich bij leiderstrio na 3-0 zege tegen Lierse

(Belga) Standard heeft zondagavond op de tweede speeldag van de Jupiler Pro League Lierse met 3-0 verslagen. Geoffrey Mujangi Bia scoorde drie keer. De Rouches voeren zo samen met Racing Genk, Lokeren en Zulte Waregem de rangschikking aan.

Mujangi Bia zorgde er bijna eigenhandig voor dat de Pallieters na twee speeldagen puntenloos achterblijven. In de 17e minuut rondde hij een snelle Standard-aanval mooi af, drie minuten later gevolgd door zijn tweede van de avond. Mujangi Bia wrong nog twee kansen de nek om voor een zuivere hattrick, maar hij legde in de 68e minuut dan toch de eindstand vast. Zondagavond staat om 20u30 nog de West-Vlaamse derby Oostende-Club Brugge op het programma. Vrijdag al ging kampioen Anderlecht met 0-4 winnen bij Cercle Brugge. Zaterdag won Zulte Waregem met 1-0 van Kortrijk, versloeg Genk OHL met 1-4, haalde Lokeren het met 2-1 van Bergen en deelden Charleroi en Waasland-Beveren de punten (1-1). Zondagmiddag was AA Gent met 2-1 te sterk voor KV Mechelen. (Belga)