Jupiler Pro League – Standard wint nipt van Oud-Heverlee Leuven en blijft leider

(Belga) Standard blijft ook na vier competitiewedstrijden ongeslagen in de Jupiler Pro League. De Luikenaars haalden het zondagnamiddag na een matige partij op eigen veld met 1-0 van Oud-Heverlee Leuven en blijven alleen leider in de stand met twaalf op twaalf (en een doelsaldo van 8-0).

De Rouches stelden teleur in de eerste helft. Ze hadden geen antwoord op de goed georganiseerde en compact spelende bezoekers en kwamen amper aan kansen. OHL-doelman Bailly moest kort voor rust wel zijn kunnen tonen op een poging van Kanu. Meteen na rust was het dan plots raak. Na amper één minuut kopte Ludovic Buysens een hoekschop van de thuisploeg ongelukkig in eigen doel. Na de korte opflakkering verwaterde het spel van de Luikenaars opnieuw. Kansen bleven schaars, 1-0 was de eindstand. OHL beëindigde de partij nog met zijn tienen na rood voor Bandalovski. Later zondag (18u) moet landskampioen Anderlecht in de slotwedstrijd van de vierde speeldag op bezoek bij Waasland-Beveren. Zaterdag al won Club Brugge bij KV Mechelen (1-2), hield Lokeren de punten thuis tegen Genk (3-1) en klopte vicekampioen Zulte Waregem Bergen met 2-0. AA Gent-Lierse werd 2-1, Charleroi-Kortrijk 1-2 en Cercle-Oostende 2-0. In de stand heeft Standard twaalf punten. De Rouches worden gevolgd door het trio Lokeren, Zulte Waregem en Club Brugge, dat twee punten achterstand telt. OHL blijft gedeeld laatste met één schamel puntje. (Belga)