Jupiler Pro League – Zulte Waregem komt met 2-0 zege tegen Waasland-Beveren naast Genk

(Belga) In de laatste wedstrijd van de vijftiende speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling heeft Zulte Waregem zondagavond met 2-0 gewonnen van Waasland-Beveren. Daarmee komt Essevee op de derde plaats in de stand, op twee punten van Standard en op gelijke hoogte van Racing Genk.

Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord in het Regenboogstadion, waar Bob Peeters voor het eerst als coach van Waasland-Beveren op de bank plaatsnam. In de 69e minuut kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong, nadat scheidsrechter Claude Bourdouxhe een strafschop floot voor een fout van Siebe Blondelle op Ibrahila Conte. Blondelle werd met rood van het veld gestuurd. Habib Habibou zette zich achter de bal, maar trapte zwak en zag zijn strafschop gekeerd door doelman Colin Coosemans. Die had de bal echter niet klemvast, zodat Habibou in de rebound toch nog kon scoren. Twaalf minuten voor tijd legde Raphaël Cacérès de eindstand vast. Standard is met 34 punten herfstkampioen, maar voelt de adem van Genk en Zulte Waregem (32), RSC Anderlecht (31) en Club Brugge (30) in de nek. Lokeren (26) staat ook nog in de top zes, die recht geeft op een plaats in play-off I. KV Kortrijk (25) is zevende, voor Cercle Brugge (20), AA Gent (18), KV Mechelen (16), Charleroi (15), Lierse en Oud-Heverlee Leuven (14), KV Oostende (12), Waasland-Beveren (9) en Bergen (3). . (Belga)