Jupiler Pro League – Zulte Waregem niet voorbij Kortrijk, Genk wint van OHL

(Belga) Op de 17e speeldag in de hoogste nationale afdeling heeft vicekampioen Zulte Waregem zondagavond vrede moeten nemen met een 1-1 gelijkspel in Kortrijk. Racing Genk versloeg Oud-Heverlee Leuven met 3-0.

Kortrijk kreeg al in de derde minuut een strafschop, na een fout van gelegenheidsverdediger Junior Malanda op Stijn De Smet binnen de zestien. De elfmeter van Ivan Santani werd echter knap gered door doelman Sammy Bossut. In de 19e minuut kwam Kortrijk toch op voorsprong via De Smet. Diezelfde De Smet moest een half uur voor tijd met een tweede gele kaart naar de kant. Met een man minder hield Kortrijk nog lang stand, maar twee minuten voor tijd sleepte Habib Habibou toch nog een punt uit de brand voor Zulte Waregem. In Genk stond bij de rust de 0-0 nog op het bord. Vier minuten na de pauze trof Bennard Kumordzi raak. Julien Gorius maakte het af met goals in de 68e en 87e minuut. In de stand blijft Standard met 40 punten leider, met vier punten voor op Club Brugge en Zulte Waregem (36). Racing Genk is met 35 punten vierde, voor Anderlecht (34) en Kortrijk (27). Oud-Heverlee Leuven is met 15 punten veertiende en op twee na laatste. . (Belga)