Kanu (Anderlecht) beschuldigd van vechtpartij in discotheek

© Belga

Een man uit Anderlecht beschuldigt Kanu ervan hem in elkaar te hebben geslagen en zelfs bedreigd met een pistool.

Een Braziliaanse man uit Anderlecht beschuldigt Anderlechtspeler Kanu (25) ervan hem in elkaar te hebben geslagen en zelfs bedreigd met een pistool. Kanu ontkent de beschuldigingen. RSCA onthoudt zich voorlopig van commentaar.
Het slachtoffer, José Bertuani de Aquino, moest voor verzorging naar het ziekenhuis. Hij bleek verschillende kneuzingen te hebben en is drie dagen arbeidsongeschikt. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Bertuani heeft klacht ingediend bij de Brusselse politie. Die bevestigt dat er een proces-verbaal over het incident is opgesteld.

Dronken

De feiten deden zich zondagnacht voor in de Brusselse discotheek Pub 2000, populair bij Brazilianen. Volgens Bertuani kwam zijn landgenoot samen met enkele vrienden toe rond half drie – enkele uren dus na de 6-1 zege tegen Club Brugge – en was de voetballer duidelijk dronken.

“Ik was met een vrouw aan het praten die – zo hoorde ik achteraf van een portier – zijn ex is,” vertelt de man in de krant. “Na 10 minuten kwam Kanu met twee van zijn lijfwachten naar me toe en begonnen ze alle drie op mij te slaan. Ze hebben mij dan naar buiten gesleurd waar ze nog heviger op mij sloegen en schopten terwijl ik op straat lag. Hij heeft op een gegeven moment zelfs een 9 mm-pistool op mij gericht. Uiteindelijk heeft hij gezegd dat ze moesten stoppen met slaan en is hij weggereden in een witte Mercedes.”

“Ik heb er geen idee van waarom Kanu zo agressief heeft gehandeld. Misschien was hij jaloers.”

Kanu ontkent Volgens Bertuani’s advocaat heeft de man ook RSC Anderlecht op de hoogte gebracht. “De club had gevraagd om de zaak uit de pers te houden, maar mijn cliënt wil niet dat Kanu ongestraft blijft.”

Kanu zelf ontkent, RSCA is karig met commentaar. “Zolang wij geen proces-verbaal hebben, onthoudt de club zich van verdere commentaar. Het zou niet de eerste keer zijn dat iemand een speler van ons valselijk beschuldigt. Zeker niet na een monsteroverwinning,” luidt het nog in de krant. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier