Karakters: Johan Boskamp

© BELGA

Maandag 11 november – Canvas – 16.20u en 20.40u

Bijzondere persoonlijkheden uit de sportwereld, daar gaat Ben Crabbé in zeven afleveringen van de nieuwe docureeks Karakters naar op zoek. De eerste die sportfanaat Crabbé opzoekt, is Johan Boskamp, de goedlachse brulboei die tegenwoordig allerlei voetbalprogramma’s opluistert.

Ben en Bossie ontmoeten elkaar in het Spaanse Lloret de Mar, waar de oud-voetballer op vakantie is met zijn vier kleinzonen. Een plek die sterk contrasteert met de Rotterdamse volksbuurt waar Boskamp opgroeide en supporter werd van Feyenoord. Zoals hij het zelf uitdrukt: “Alles wat ik ken, heb ik in principe op straat geleerd.”

Er is in het populaire toeristenoord plaats voor de nodige mijmeringen, over Jenny bijvoorbeeld, zijn overleden vrouw, maar ook voor veel vrolijkheid. Zo vertelt Boskamp met zichtbaar genoegen over het telefoontje van Michel Verschueren, die hem tot ieders verbazing vroeg om trainer te worden van Anderlecht. En naast het voetbal blijkt hij nog een andere passie te hebben: de Tweede Wereldoorlog. Af en toe gaat hij naar Normandië om daar over de soldatenkerkhoven te lopen.

Naast het gesprek met Boskamp zijn er ook getuigenissen van zijn zoon Tom, van Michel Verschueren en van Marc Degryse.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier