Keniaan Kiplagat domineert 6e manche CrossCup Hulshout, Naert leidt in klassement

(Belga) De Keniaan Bernard Kiplagat heeft de zesde wedstrijd van de CrossCup veldlopen in Hulshout, tevens het Kampioenschap van Vlaanderen, gewonnen. Koen Naert werd derde en is Vlaams kampioen. Naert voert tevens het algemeen klassement van de CrossCup aan.

Kiplagat domineerde de wedstrijd en legde de 9.550 m af in 28 minuten en 6 seconden. De tweede plaats was voor de Ethiopiër Dame Tasama, die finishte op 18 seconden. Koen Naert behaalde na een eindsprint de derde plaats, op 24 seconden. Abdelhadi El Hachimi moest zich tevreden stellen met de vierde plaats. De Eritreeër Ayahuney Tesfagabar finishte als vijfde. Dankzij zijn derde plaats neemt Naert de leiding in het algemeen klassement over van Pieter-Jan Hannes. De volgende manche van de CrossCup staat op 24 februari in Dour op het programma. Op 10 maart vindt de laatste manche plaats in Oostende, tevens het Belgisch Kampioenschap. (MIK)