Kevin Borlée makkelijk, Jonathan Borlée nipt naar finale 400 meter

© Belga

Op de Olympische Spelen in Londen hebben de broers Borlée zich geplaatst voor de finale van de 400 meter.

Jonathan en Kevin Borlée hebben zich allebei geplaatst voor de finale van de 400 meter op de Olympische Spelen. Kevin werd in Londen tweede in zijn halve finale en plaatste zich rechtstreeks, Jonathan haalde het met de hakken over de sloot en gaat door met de tweede verliezende tijd.

De eerste twee van in totaal drie halve finales kwalificeerden zich rechtstreeks voor de finale van maandag, samen met de twee snelste verliezende tijden.

Jonathan Borlée

Jonathan Borlée liep in de tweede halve finale en startte goed. Hij kwam als derde uit de laatste bocht, maar kon niet meer versnellen en bleef ook derde. Hij finishte in 44.99 seconden, terwijl hij

Jonathan mag toch naar de finale met de tweede verliezende tijd, en de traagste tijd van alle finalisten. Hij had slechts 3 honderdste voor op de negende. Wereldkampioen Kirani James won de halve finale van Jonathan in 44.59 seconden, voor Chris Brown uit de Bahama’s (44.67).

Kevin BorléeBij tweelingbroer Kevin, die liep in de derde halve finale, liep het wat vlotter. Hij werd in 44.84 seconden gecontroleerd tweede, na Luguelin Santos uit de Dominicaanse Republiek (44.78). Kevin liep de vijfde tijd van de acht finalisten.

Lalonde Gordon uit Trinidad en Tobago won de eerste halve finale en gaat met 44.58 seconden als snelste naar de finale van maandag (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier