Keylor Navas betaalt de tol van de roem

Keylor Navas © Belga Image
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Criminele bendes in Costa Rica hebben geprobeerd de persoonlijke gegevens te bemachtigen van Keylor Navas, de Costa Ricaanse doelman van Real Madrid.

De autoriteiten van Costa Rica hebben een onderzoek geopend naar een dertigtal personen, onder wie een aantal politieagenten en ambtenaren, die zonder toelating hebben zitten neuzen in de politieregisters op zoek naar persoonlijke gegevens – adressen, telefoonnummers, bankverrichtingen,… – van Keylor Navas (27) en zijn twee zussen.

De Costa Ricaanse keeper was een van de openbaringen op het afgelopen WK en verhuisde afgelopen zomer voor tien miljoen euro van Levante naar Real Madrid, waar hij de concurrentie aangaat met Iker Casillas.

‘Voorlopig weten we niet waarom die mensen dat gedaan hebben’, klinkt het bij het openbaar ministerie. Maar het is duidelijk dat Navas, die bij Real meer dan twee miljoen euro per jaar verdient, in zijn thuisland een interessant doelwit geworden is voor criminele bendes.

Sinds zijn overgang naar de Koninklijke is de doelman, zelf van bescheiden komaf, in Costa Rica een publiek figuur geworden die door duizenden Costa Ricanen gevolgd wordt, maar die hebben dus niet allemaal goede bedoelingen…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier