Kim Clijsters verliest in de kwartfinales van Maria Sharapova

© Belga

Kim Clijsters (WTA 36) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van het enkelspel op de Olympische Spelen van Londen. Maria Sharapova was te sterk.

Kim Clijsters (WTA 36) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van het enkelspel op de Olympische Spelen van Londen. De Limburgse verloor in twee sets van de Russin Maria Sharapova (WTA 3): 6-2 en 7-5 in 1 uur en 27 minuten.

Clijsters verloor in de eerste set meteen haar opslag, maar kon in het vierde game ook een break forceren, zodat het 2-2 werd. Daarna won ze echter geen game meer, en na 39 minuten stond het 6-2. Ook de tweede set begon slecht voor Clijsters, met een break in het derde game. Maar even later stond het toch 3-3, en daarna ging het gelijk op tot 5-5.

In het elfde game moest Clijsters opnieuw haar service inleveren, en in het volgende game maakte Sharapova het af: 7-5 in 48 minuten.
Sharapova komt in de halve finales uit tegen haar landgenote Maria Kirilenko (WTA 15), die de Tsjechische Petra Kvitova (WTA 6) uitschakelde met 7-6 (7/3) en 6-3. (Belga/SD)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier