Kim Gevaert in Londen: ‘Belgen winnen nog medailles’

© KVDA

Onze redacteur liep Kim Gevaert tegen het lijf in het Olympisch Stadion in Londen. De voormalige medaillewinnares maakt voor Sportmagazine.be een tussentijdse evaluatie op van de Belgische atleten na een week Olympische Spelen.

Van onze redacteur Kevin Van der Auwera in Londen

Kim Gevaert trok op ‘Super Saturday’ naar de Olympische Spelen in Londen met een twintigtal kinderen van de Lommelse basisschool Balu. Zij wonnen de ‘Kim Olympics, een initiatief van McDonalds België bedoeld om jongeren aan te sporen tot meer bewegen. Samen met Gevaert mocht ‘de meest sportieve klas van Vlaanderen’ in Londen naar het atletiek in het Olympisch Stadion en het handbal.

Mist Gevaert, die vier jaar geleden in Peking zilver won met de 4×100 meter-ploeg, het om er atlete bij te zijn op dit sportfestijn? “Eigenlijk niet. Ik had op voorhand verwacht dat ik emotioneler zou zijn, maar dat is helemaal niet het geval,” zegt ze.

‘Pech gehad’

Gevaert is best tevreden met de prestaties van de Belgen na een week Spelen. “Alleen jammer dat we naast een medaille hebben gegrepen op enkele nummers waar er toch meer inzat. Zo had roeier Tim Maeyens pech met de weersomstandigheden in de halve finale.”

De medaille van Lionel Cox (zilver in het karabijnschieten, nvdr.) was voor Gevaert een verrassing. “Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Ik kende hem ook helemaal niet, ik wist niet eens dat hij tot de olympische delegatie behoorde,” bekent ze.

Van Acker en Borlée(s)

Twee medailles hebben we al, maar volgens Gevaert blijft het daar niet bij. “Ik verwacht nog een medaille van zeilster Evi Van Acker (die ondertussen wel haar leidersplaats kwijtspeelde, nvdr.) en zeker van (een van) de Borlées,” zegt ze. “Zij hebben goede kwalificaties gelopen. Vooral Jonathan kwam met zijn Belgisch record sterk voor de dag.”

Een stevige opsterker voor de Borlées is dat concurrent LaShawn Merrit uitviel in de reeksen. Toch is dat jammer, vindt Gevaert. “Dat zegt nu iedereen, maar het zou een mooie en spannende race geweest zijn.”

Dit interview kwam tot stand dankzij Samsonite, die het hele Belgische olympische team voorziet van Cubelite koffers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier