Kinect Sports: Season 2

De eerste game in deze serie verscheen eind vorig jaar quasi gelijktijdig met het bewegingsgevoelige Kinectsysteem voor Xbox 360. Season 2 schotelt een vergelijkbare ervaring voor.

Platform: Xbox 360

Zes verschillende sporten – in dit geval Amerikaans voetbal, tennis, honkbal, skiën, golf en darts – kunnen voor het oog van de camera beoefend worden door onder meer te springen, slaan, werpen en door de knieën te buigen. Dat kan alleen of in groep van twee tot vier spelers, en dit zowel in de woonkamer als online.

Nog steeds vormt de bewegingsvrijheid de grootste troef. Ten opzichte van de eerste episode reageert de besturing nauwkeuriger en sneller op de acties van de speler(s).

Het is nu ook mogelijk om sommige onderdelen met stemcommando’s te bedienen. Het toeschreeuwen van bevelen naar teamgenoten bij American Football is daar een voorbeeld van.

Video’s en foto’s van spelmomenten kunnen bovendien met anderen gedeeld worden op sociale netwerksites zoals Facebook.

Dit is in de eerste plaats een titel om in gezelschap te spelen met vrienden, familie of collega’s. Liefst in korte sessies, want de houdbaarheidsdatum van dit pakket wordt redelijk snel overschreden. (DD)

Score: 7

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier