‘Kogel-advertentie’ Nike met Oscar Pistorius offline gehaald

Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Een advertentie van Nike met daarop een foto van Oscar Pistorius en de slogan ‘I am the bullet in the chamber’ is verwijderd. De advertentie werd pijnlijk nadat Pistorius zijn vriendin doodschoot.

Een advertentie van Nike met Oscar Pistorius naast de slogan ‘I am the bullet in the chamber’ – Ik ben de kogel in de kamer – is van zijn website verwijderd. De advertentie werd pijnlijk nadat de Zuid-Afrikaanse paralympiër zijn vriendin doodschoot.

De advertentie dateert van 2011 en toont een in lycra geklede Oscar Pistorius die uit de startblokken schiet. De begeleidende tekst luidt: ‘I am the bullet in the chamber’ en de Nike-baseline ‘Just do it’.

In 2008 schitterde Pistorius ook al in een reclamespot van Nike waarin atleten naar hun lichaam verwijzen als wapens:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Moord

Oscar Pistorius (26) is officieel in verdenking van moord gesteld. Zijn vriendin, topmodel Reeva Steenkamp (29) werd in de vroege ochtend doodgeschoten in zijn woning in Pretoria.

In Zuid-Afrika is Pistorius een nationale held. ‘Blade Runner’ of ‘De Snelste Man Zonder Benen’ werd geamputeerd onder zijn knieën toen hij amper elf maanden oud was en loopt met twee protheses van carbon. Hij werd de eerste atleet die zowel aan de Olympische als aan de Paralympische Spelen deelnam. In Londen haalde hij vorige zomer de finale van de 400 meter. Op de Paralympics veroverde hij een zilveren en twee gouden medailles.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier