Koningin Mathilde verklaart blunder: ‘Lukaku heeft zijn haar geknipt’

Koningin Mathilde bij Origi en Van Buyten © Belga
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

In het vliegtuig terug naar huis heeft koningin Mathilde aan de pers uitgelegd waarom ze Romelu Lukaku met Divock Origi verwarde tijdens haar ontmoeting met de Rode Duivels.

Het was gisteren een van de meest gedeelde items op de sociale media. Na de zege van de Rode Duivels tegen Rusland (1-0) in Rio de Janeiro, met koning Filip en vooral koningin Mathilde als vurige supporters in de tribunes van Maracana, wilde het koningspaar de spelers ontmoeten en feliciteren. Toen Mathilde bij Romelu Lukaku kwam, liep het echter fout: ‘Bravo, dankzij jouw doelpunt hebben we gewonnen, toch?’, vroeg Mathilde. Lukaku kon er om lachen en verwees de koningin door naar de echte doelpuntenmaker, Divock Origi. ‘Maar jij hebt ook goed gespeeld,’ probeerde de koningin haar fout recht te zetten. Een pijnlijke misser, des te meer omdat de onzichtbare Lukaku na nog geen uur wedstrijd was gewisseld voor Origi en gefrustreerd van het veld was gestoven.

In het vliegtuig terug naar huis gaf Mathilde aan journalist Pierre De Vuyst van de krant Le Soir meer uitleg bij haar blunder.

Doordat ze een beetje achter Kompany en koning Filip liep, had ze de namen van de spelers niet gehoord. ‘En Lukaku heeft me verrast, hij had zijn haren geknipt,’ zei Mathilde aan De Vuyst. ‘Ik heb mijn zoon Gabriël aan de lijn gehad en hij zei ‘Het is toch niet waar, mama. Je hebt dat toch niet gezegd!!!’ Ik heb de Panini-boeken van mijn kinderen te weinig bekeken,’ zo sloeg de koningin mea culpa.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier