Kooivechter Conor McGregor kondigt pensioen aan

Conor McGregor op de weegschaal tijdens de weging in Las Vegas, Nevada, 25 augustus 2017. © belga

De Ierse kooivechter Conor McGregor (30) heeft een punt gezet achter zijn roerige sportcarrière. Hij zorgde in 2016 voor een primeur door als eerste in de MMA, een combinatie van verschillende vechtvormen en technieken, wereldkampioen te worden in verschillende gewichtsklassen.

De 30-jarige Ier kondigde het nieuws aan op Twitter. ‘Ik heb besloten te stoppen met de sport die voorheen bekend stond als Mixed Martial Arts’, schrijft McGregor. ‘Ik wens al mijn oude collega’s veel succes in deze competitie. Ik ga nu mijn oude partners vergezellen, die al zijn gestopt.’

Primeur

McGregor zorgde in 2016 voor een primeur door als eerste in de MMA, een combinatie van verschillende vechtvormen en technieken, wereldkampioen te worden in verschillende gewichtsklassen.

De doorgaans behoorlijk grofgebekte Ier ging daarna een bijzonder lucratief gevecht aan met bokskampioen Floyd Mayweather. McGregor verloor in augustus 2017 in Las Vegas van Mayweather maar hield er wel ruim 30 miljoen dollar aan over.

McGregor kwam sindsdien vooral nog in het nieuws vanwege gewelddadige escapades buiten de ring. Het MMA-titelgevecht van de vechtbond UFC met Chabib Noermagomedov liep vorig jaar in Las Vegas volledig uit de hand.