Kroatië, tegenstander Rode Duivels, verliest thuis van Zwitserland

(Belga) Kroatië heeft woensdag thuis een vriendschappelijke interland met 2-4 verloren van Zwitserland. De nieuwe bondscoach Igor Stimac begint zo met twijfels aan de kwalificatiecampagne voor het WK 2014, waarvoor Kroatië in een groep zit met onder meer België.

Granit Xhaka bracht de bezoekers in Split al in de elfde minuut op voorsprong. Eduardo da Silva, spits bij Shakhtar Donetsk, lukte de gelijkmaker, maar via Tranquillo Barnetta gingen de Zwitsers toch met een voorsprong rusten. Zes minuten na de pauze bracht Mario Gavranovic de bezoekers op 1-3. Eduardo lukte met zijn tweede van de avond nog de aansluitingstreffer, maar ook Gavranovic scoorde nogmaals en zette zo in de 81e minuut de eindstand vast. Kroatië is op papier de sterkste tegenstander in kwalificatiegroep A. Op het EK werd het land in de groepsfase uitgeschakeld, het was het laatste toernooi van bondscoach Slaven Bilic die zes jaar aan het roer stond bij de Kroaten. Stimac speelt met Kroatië op 11 september in Brussel tegen de Rode Duivels. De eerste tegenstander van de Belgen in groep A is op 7 september Wales. Ook de Welshmen verloren woensdag hun oefenmatch thuis: Bosnië was met 0-2 (rust: 0-1) te sterk. De andere tegenstanders in groep A zijn Servië, Macedonië en Schotland. Servië kwam woensdag voor eigen publiek niet verder dan een 0-0 tegen Ierland, de twee andere landen konden wel winnen. Macedonië haalde het dankzij Pandev met 1-0 (0-0) van Litouwen, Schotland was met 3-1 (1-1) te sterk voor Australië. (BEH)