Kwalif. WK voetbal – Wales wint met 1-2 in Schotland

(Belga) Wales heeft vrijdagavond de slotwedstrijd van de vijfde speeldag in groep A van de WK-kwalificaties met 1-2 gewonnen in Schotland.

Hanley opende in Hampden Park in de toegevoegde tijd van de eerste helft de score voor de thuisploeg, maar doelpunten van Aaron Ramsey op strafschop en Robson-Kanu zorgden voor de tweede Welshe overwinning in deze WK-kwalificaties. Thuisspeler Robert Snodgrass liep in de 71e minuut tegen een tweede gele kaart aan. Ook de bezoekers beëindigden de wedstrijd met tien. Doelpuntenmaker Ramsey pakte in de toegevoegde tijd nog een tweede keer geel. In de stand doet Wales met de zege een uitstekende zaak. Na vijf speeldagen wippen ze met zes punten immers over Servië (4) en Macedonië (4) naar de derde plaats. België blijft met dertien punten aan de leiding, met evenveel punten als Kroatië. Schotland, dat nog geen enkele wedstrijd kon winnen, is troosteloos laatste met twee punten. Dinsdag zakt Macedonië op de zesde speeldag naar het Koning Boudewijnstadion af. Servië krijgt Schotland over de vloer, terwijl Kroatië voor de lastige verplaatsing naar Wales staat. (LEK)