LeBron James schenkt 2,5 miljoen dollar aan expo over Muhammad Ali

Muhammad Ali in 1987 © REUTERS

De Amerikaanse basketbalvedette LeBron James investeert 2,5 miljoen dollar (2,3 miljoen euro) in een tentoonstelling ter nagedachtenis van bokslegende Muhammad Ali, die in juni overleed.

Muhammad Ali is als sporter en als mens een grote bron van inspiratie voor mij”, verklaarde LeBron James, de 31-jarige small forward van de Cleveland Cavaliers. “Elke professionele atleet, ongeacht ras of geslacht, moet Ali enorm dankbaar zijn. Zijn erfenis zou aan elke generatie moeten doorgegeven worden. Als kind kende ik enkel zijn prestaties in de boksring. Met de jaren ben ik me meer gaan verdiepen in sportgeschiedenis en sporters die mensen als ik een stem gegeven hebben. Ali is een van de meest invloedrijke mensen in de Amerikaanse geschiedenis. Hij gebruikte sport om te strijden voor gelijke rechten.”

Michael Jordan

De expositie “Muhammad Ali: een kracht voor verandering” is in september geopend in het Smithsonian National Museum of African American History and Culture in Washington. Volgens USA Today droegen ook NBA-legendes Michael Jordan en Magic Johnson met donaties van respectievelijk vijf en één miljoen dollar al hun steentje bij. Ali, geboren als Cassius Clay, overleed op 3 juni op 74-jarige leeftijd. “The Greatest” leed al dertig jaar aan Parkinson. Behalve als bokser was hij ook bekend als mensenrechtenactivist.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier