Life’s better on a bike. Ontdek het plezier van motorrijden.

Doorgewinterde motorrijders doen niets liever dan cruisen op hun stalen ros om daarna uren te praten over hun avonturen op de baan. Daar moet wel een reden voor zijn. Sterker nog: 4 redenen, die jou ook zullen warm maken om samen met Start2Ride je motorrijbewijs te halen.

1. Je koopt meer passie voor minder geld

Een dure sportwagen is voor de meesten een droom. Een motor die zalig rijdt, ligt voor velen wel binnen bereik. Dankzij de gunstige pk-gewichtsverhouding koop je voor een betaalbaar bedrag een prachtexemplaar dat topsnelheden haalt en tonnen power heeft.

2. Je staat nooit meer in de file

Naast dynamiek en wendbaarheid is schwung het derde grote voordeel van een motor. Dankzij die souplesse hoef je niet langer stil te staan in de file. Daarbuiten ontdek je de wereld en rijd je langs mooie en verborgen wegen waar je met de wagen nooit zou kunnen passeren.

3. Je wordt een betere autobestuurder

Tijdens een motoropleiding leer je niet alleen je motor beheersen, maar je verbetert ook je vaardigheden als automobilist. Al na enkele lessen zal je merken hoe beperkt je als autobestuurder eigenlijk bent. In de auto heb je minder bewegingsvrijheid en overzicht dan op de motor. Door dat bewustzijn aan te scherpen, kijk je ook in de wagen meer vooruit en schat je potentieel gevaar beter in.

4. Je beleeft de ultieme rijervaring

De kick van het geluid, de voldoening van een perfecte bocht en de vrijheid die je voelt als de wind langs je motorpak giert is de definitie van rijplezier. Geen honderden kilo’s overbodig staal, glas en rubber, maar alleen jij, je motor en de elementen: pure zaligheid.

Life's better on a bike. Ontdek het plezier van motorrijden.

Zij kunnen het weten

Dries (34): ‘Het avontuur was mijn motivatie om te leren rijden, maar later ontdekte ik meer voordelen: het gevoel van vrijheid, het omzeilen van de file en de rijvaardigheden die ik opdeed tijdens de opleiding. Door vertrouwd te raken met de motor werd ik op alle vlakken een betere chauffeur. Het maakte me alerter en leerde me meer anticiperen op onverwachte manoeuvres, waardoor ik me veiliger beweeg in het verkeer, of ik nu op de motor, in de auto of op de fiets zit.’

Jesse (22): ‘Als tiener reed ik met de brommer. Toch koos ik er bewust voor om alle facetten van de opleiding te doorlopen. Dat zou ik iedere motorrijder aanraden. De behendigheid, het evenwicht en het inzicht dat je nodig hebt om veilig met de motor te rijden, onderschat je beter niet. Eens je je daar bewust van bent, is het de meest fantastische manier van rijden.’

Want a better life?

Het Start2Ride programma van FEBIAC begeleidt je bij je eerste stappen als motor- of scooterrijder. Schrijf je nu hier in en geniet van gratis praktisch advies, korting op je motoropleiding en bij aankoop van motorkledij. Aan jou de vrijheid!

Let’s Start2Ride!

Registreer je vóór 10 april en maak kans op een GRATIS MOTOROPLEIDING in een erkende rijschool. Schrijf je gratis in op onze website, ga naar de eerste stap ‘Het Rijbewijs’ en gebruik de code S2RSportNL