Liga-Fieber: 50 jaar Bundesliga

© IMAGEGLOBE

Zaterdag 22 juni – ARD – 18.50u

De Bundesliga bestaat vijftig jaar. Zeker nu de Duitse competitie hoge ogen gooit met Borussia Dortmund en Bayern München als vaandeldragers in het Europese clubvoetbal, kan het leerrijk zijn om de evolutie die de Bundesliga doormaakte te belichten.

Vijf zaterdagen lang blikt moderator Reinhold Beckmann met prominente gasten terug op de meest beklijvende, grappige of tragische momenten uit vijftig jaar Sportschau. Vorige week vond de eerste aflevering plaats met aandacht op de grootste namen uit de Duitse voetbalhistorie, genre Beckenbauer, Netzer en Matthäus. In de aflevering van deze week ligt de focus op de trainers en opmerkelijke figuren uit de Bundesliga. Gasten in de studio zijn onder meer Felix Magath, Hasan Salihamidzic, Klaus Allofs en Hans Meyer.

De komende weken wordt er verder ingegaan op tragedies en triomfen, op de legendarische figuren uit de Bundesliga, en op 27 juli mag zelfs onze nationale trots Jean-Marie Pfaff opdraven in de laatste aflevering, die handelt over topschutters en doelmannen. Ganz toll!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier