Lionel Messi blijft magistraal

© Reuters

De Argentijnse balgoochelaar lukt een hattrick in de oefeinterland tegen Brazilië.

De beide Zuid-Amerikaanse grootmachten leverden in New York een waar spektakelstuk af. In het MetLife Stadium in East Rutherford (New Jersey) wonnen de Argentijnen dankzij een hattrick van Lionel Messi met 4-3. Brazilië nam na 23 minuten een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Romelu, maar de Barcelonavedette herstelde de schade eigenhandig binnen drie minuten met treffers in de 32e en 34e minuut.

Na rust leek de gastheer van het WK 2014 de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen door goals van Oscar (56e minuut) en Hulk (71ste). De Argentijnen rechtten echter nogmaals de rug en zorgden via Federico Fernández en alweer Messi opnieuw voor een ommekeer.

De doelpunten van Messi waren van stuk voor stuk van grote schoonheid zoals blijkt uit de beelden. Hij voerde zijn productie namens de Argentijnse nationale ploeg op naar 26 in zeventig wedstrijden. Messi eindigde dit seizoen op een totaal van 82 (!) doelpunten: 73 ten voordele van Barcelona en negen voor Argentinië.

In de slotfase van het duel kregen Ezequiel Lavezzi (Argentinië) en Marcelo (Brazilië) beiden de rode kaart na een opstootje. (FV)