Liverpool en Mignolet blijven steken op gelijkspel tegen Newcastle

(Belga) Liverpool heeft vandaag op de achtste speeldag in de Premier League 2-2 gelijkgespeeld tegen Newcastle United, dat de wedstrijd 50 minuten met tien man moest afwerken.

The Reds, met Simon Mignolet een hele wedstrijd tussen de palen, waren al in de 23e minuut op achtervolgen aangewezen. De Franse international Yohan Cabaye mocht vanaf de middellijn naar het Liverpool-doel oprukken om vervolgens van buiten de grote rechthoek Mignolet met een botsende bal te verschalken. In de 37e minuut diende de Rode Duivel opnieuw zijn handen uit de mouwen te steken, hij dook gepast in de linkerhoek op een poging van Moussa Sissoko. Drie minuten later moest Newcastle-verdediger Mapou Yanga-Mbiwa met rood naar de kant na een fout in het strafschopgebied op Luis Suarez. Steven Gerrard zette de daaropvolgende penalty om, goed voor zijn 100e doelpunt in de Premier League. Met tien man kwam Newcastle echter opnieuw op voorsprong. Van dichtbij werd Mignolet net voor het uur verschalkt door Paul Dummett. Daniel Sturridge bezorgde in de 72e minuut Liverpool toch nog een punt. In de stand staat Liverpool voorlopig aan de leiding met 17 punten. (Belga)