Logan Bailly kreeg financiële begeleiding bij Borussia

© EPA

Het seizoen 2010/2011 van Logan Bailly bij Borussia Mönchengladbach liep niet over rozen. In Sport/Voetbalmagazine blijkt nu waarom.

Het seizoen 2010/2011 van Logan Bailly bij Borussia Mönchengladbach liep niet over rozen. In Sport/Voetbalmagazine blijkt nu waarom. Toen Logan Bailly in oktober 2010 zijn basisplaats verloor, had hij in 9 competitieduels 27 tegendoelpunten geïncasseerd. Borussia Mönchengladbach begon hem daarop van nabij op te volgen. Zo openbaarde zich een andere kant van Bailly. Bleek dat de keeper, ondanks een netto jaarloon van 500.000 euro, met financiële problemen worstelde.

Dat jonge voetballers hun eigen loon niet meer kunnen beheren, komt overal wel eens voor. Maar het geval van Bailly is toch speciaal.

Vraag dat maar aan zijn raadgever, de Luxemburgse jurist en spelersmakelaar Michael Becker, die ook Michael Ballack als cliënt heeft. Op een bepaald moment had hij genoeg van de escapades van zijn beschermeling.

Becker beëindigde de samenwerking, want telkens opnieuw zorgde Bailly voor ergernis. Zo verlangde een firma voor energievoorziening een keer een onvoorstelbaar hoge nabetaling, nadat de doelman de hele winter lang zijn zwembad op 28 graden had gehouden.

In het verbrekingsakkoord tussen Becker en Bailly heet het dat de voetballer “nauwelijks in staat blijkt een professionele arbeidsovereenkomst te kunnen handhaven”.

De clubleiding van Borussia Mönchengladbach legde Bailly daarop een schuldherstructureringsplan voor. Bailly verklaarde zich akkoord om zijn kredietkaart en betaalkaart te deponeren bij de club.

Er werd ook overeenstemming bereikt dat Borussia slechts 7000 euro van Bailly’s netto maandloon van 40.000 euro ook effectief aan hem overmaakte. De resterende 33.000 euro werden gebruikt om lopende kosten af te betalen. Op die manier had de clubleiding een compleet overzicht over de financiële bewegingen van Bailly.

Maar op de duur vertrouwden de Borussen Bailly, die almaar vaker werd gesignaleerd in casino’s ondanks de controle van zijn financiën, niet meer. Een verhuur aan het Zwitserse Xamax Neuchâtel vormde een goede oplossing.

De doelman was “een bouwput” geweest, vertellen ze nog altijd in de bestuurskamer van Borussia Mönchengladbach. Ze zijn opgelucht dat de episode-Bailly voorbij is. Bailly zelf wil niet reageren. (RB/CG/PT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier