Logan Bailly veroordeeld tot vijf maanden cel met uitstel

© Belga

De doelman van Borussia Mönchengladbach stond terecht wegens slagen en verwondingen in Luik na de titeloverwinning van Standard op 7 mei 2008.

Rode Duivel Logan Bailly is door de correctionele rechtbank van Luik veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf maanden met uitstel. De doelman van Borussia Mönchengladbach stond terecht wegens slagen en verwondingen in Luik na de titeloverwinning van Standard op 7 mei 2008.

Bailly en zijn broer raakten toen betrokken bij een gewelddadige ruzie. Het incident speelde zich af in het ‘Maison du Peket’, nabij de Place Saint-Lambert. Bailly, die in die tijd bij Racing Genk speelde, kwam tegenover supporters te staan en gaf een van hen een harde vuistslag. Iets later verkocht zijn broer een andere supporter een kopstoot. Het slachtoffer hield er blijvende letsels aan over.

De rechtbank oordeelde dat de ontkenningen van de gebroeders Bailly niet overeenstemden met de elementen uit het dossier. Het ging om buitensporig en zinloos geweld waarvan het bewijs geleverd was, luidde het. Logan Bailly kreeg vijf maanden cel met uitstel, zijn broer twee jaar met uitstel.

Logan Bailly, momenteel op vakantie, was afwezig tijdens de uitspraak. Zijn advocaat zal de mogelijkheid om beroep aan te tekenen met hem bespreken. “Een straf kan schadelijk zijn voor zijn professionele activiteiten”, aldus nog zijn raadsman. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier