Lokeren klimt met 2-1 zege tegen Standard naar derde plaats op

(Belga) Met een 2-1 zege tegen Standard Luik is Lokeren vrijdag naar de derde plaats opgeklommen in de Belgische eerste klasse. Bij de rust was het 1-0, dankzij een doelpunt van Hamdi Harbaoui in de 42e minuut. Ayanda Patosi verdubbelde de voorsprong in de 65e minuut. In de slotseconden van de blessuretijd legde Jelle Van Damme de eindstand vast.

Met 27 punten uit vijftien wedstrijden volgt Lokeren nu op één punt van de leiders Zulte Waregem en RSC Anderlecht. Zulte Waregem ontvangt zaterdag KV Mechelen op de vijftiende speeldag, zondag neemt Anderlecht het tegen Club Brugge op. Racing Genk, vierde op drie punten van het leidersduo, kan zaterdag opnieuw over Lokeren gaan met een zege tegen Bergen. Standard, dat na twee zeges zijn eerste nederlaag onder trainer Mircea Rednic leed, blijft met 22 punten voorlopig op de zevende plaats staan. . (BRUNO FAHY)