Lokeren strandt op zucht van groepsfase Europa League

(Belga) Bekerwinnaar Sporting Lokeren heeft zich donderdagavond niet kunnen plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. In de terugwedstrijd van de play-offs kon Lokeren op bezoek bij het Tsjechische Viktoria Pilsen de 2-1 zege uit de heenwedstrijd niet verdedigen. Pilsen haalde het met 1-0, Marek Bakos zorgde na 37 minuten voor het doelpunt van de kwalificatie voor de thuisploeg.

De Slovaakse aanvaller scoorde vorige week in het Koning Boudewijnstadion ook al het voor Pilsen levensbelangrijke doelpunt op verplaatsing. Donderdagavond bewees hij opnieuw zijn waarde door op de counter de 1-0 voorbij Copa te koppen. In de tweede helft kwam de thuisploeg nog enkele keren dichtbij de 2-0, maar Copa stond paraat. De loting voor de groepsfase van de Europa League staat vrijdagmiddag om 13u in Monaco op het programma. (LEK)