Louis van Gaal voelt niets voor een duobaan

© Belga

Louis van Gaal ziet niets in een duobaan, dat wil zeggen zijn functie als bondscoach combineren met die van trainer van een club.

Louis van Gaal ziet niets in een duobaan, dat wil zeggen zijn functie als bondscoach combineren met die van trainer van een club. “Iedereen die mij kent weet dat ik dat niet doe”, verklaarde de bondscoach van het Nederlandse elftal aan de Nederlandse omroep NOS. Van Gaal ontkende voor de camera het bezoek van voorzitter Daniel Levy van Tottenham Hotspur en weigerde commentaar te geven op een mogelijke overgang naar de Engelse club, die op zoek is naar een vervanger van de ontslagen Spanjaard André Villas-Boas.

De naam van de Nederlandse trainer dook op in Britse media, maar de bondscoach van Oranje weigerde in te gaan op de interesse.

“Ik heb ook gelezen dat Frank de Boer en Guus Hiddink in de picture zijn. Makelaars zeggen dat, die vinden dat interessant. Maar of het werkelijk zo is, weten we nooit. Ik geef nooit commentaar op de aanbiedingen die ik krijg.”

Wel zei van Gaal dat hij graag in de Premier League wil werken. “Dus de kans is groot. Er komt een tijd dat het bekend zal worden en er is een tijd dat het voorbereid moet worden. Dan is er geen plaats voor de media.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier