Luca Brecel stoot door naar kwartfinales UK Championship snooker

© Belga

Luca Brecel heeft zich in York verzekerd van een ticket voor de kwartfinales van het UK Championship snooker.

De 17-jarige Limburger, het nummer 74 op de wereldranglijst, rekende in zijn achtste finale af met de Engelsman Mark King. Het werd 6-4 (best of 11).

King, 32e op de wereldranglijst, nam een uitstekende start tegen Brecel en stond al snel 0-3 voor. Onze landgenoot herpakte zich echter snel en stoomde door naar een 5-3 voorsprong. King vocht zich terug naar 5-4, maar moest het tiende frame en de overwinning toch aan een sterke Brecel laten.

De 38-jarige Engelsman blijft zo geen goede herinneringen aan Brecel overhouden. In april plaatste de Limburger zich immers met een 10-8 zege voor het WK ten koste van de Engelsman.

Brecel, die een ronde eerder al ’s werelds nummer twaalf Ricky Walden uitschakelde, botst bij de laatste acht op Shaun Murphy, de wereldkampioen van 2005. De 30-jarige Engelsman, toernooiwinnaar in 2008 en het nummer vier van de wereld, schakelde een dag eerder al de Schot Graeme Dott met 6-2 uit.

Brecel: ‘Dit is geweldig en ongelooflijk’

Luca Brecel was uiteraard bijzonder tevreden na zijn 6-4 zege tegen Mark King in de achtste finales van het UK Championship snooker in York. “Dit is geweldig en ongelooflijk. In het begin voelde ik me slecht en wilde ik naar huis, maar in het vierde frame veranderde alles”, vertelde Brecel, het nummer 74 op de wereldranglijst. “Toen ik dat won, kreeg ik veel vertrouwen”.

“Ik heb mezelf niet echt verbaasd met mijn prestaties, want ik speel nog steeds niet echt goed. Hopelijk gaat het al wat beter in de volgende partij. Bijna iedereen supportert hier voor mij, dat doet deugd. Toch verwachten de mensen veel van mij. Ik ben echter nog altijd maar zeventien en heb nog voldoende tijd om mijn spel te ontwikkelen”, aldus Brecel op de BBC-website. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier