Maak kennis met… Cheyenne Woods

© IMAGEGLOBE

Cheyenne is het 22-jarige nichtje van Tiger Woods en beleeft momenteel haar eerste seizoen bij de vrouwelijke golfprofs.

“De naam Woods zorgt wel voor wat extra aandacht,” erkent Cheyenne tegenover BBC Sports. Haar vader (Earl Dennison Jr) is de halfbroer van Tiger Woods, tegen wie zij dus ‘nonkel’ mag zeggen. Cheyenne -die fysiek ook erg op haar bekende golfoom lijkt- begon al op vijfjarige leeftijd met de golfsport, waarin ze begeleid werd door grootvader Earl Dennison Woods Senior, de papa van Tiger. Die nam haar zelfs al in de buggy mee naar de golftoernooien waar Tiger als zestienjarige zijn debuut maakte in de PGA Tour.

Veel advies van Tiger Woods heeft ze nooit gekregen, enkel tijdens de zomervakanties zag ze hem wel eens. “Maar hij was zeker een voorbeeld”, verklaart de LPGA-debutante. “Elke dag vertelde ik op school dat mijn nonkel weer eens op tv was, ik was laaiend enthousiast. Ik heb vooral veel geleerd door hem vaak op televisie bezig te zien.” Echt veel contact heeft ze nu ook nog niet met het huidige nummer één bij de mannen. “We praten niet elke dag, maar hij volgt me. Als ik het nodig vind, kan ik altijd advies bij hem inwinnen.”

Pioniersrol

Cheyenne zelf maakte vorig jaar haar debuut als profspeelster op de Ladies European Tour, in augustus 2012 behaalde ze haar eerste (en tot op heden enige) overwinning als prof: op de LPGA International in Florida. Momenteel werkt ze vooral toernooien op andere continenten af, zoals vorige week nog in Zuid-Afrika.

Als amateur won Cheyenne meer dan dertig toernooien en kroonde ze zich tot de beste golfster ooit aan de befaamde Wake Forest University. Als profspeelster wil het voorlopig iets minder vlotten, 2013 was tot dusver nog geen hoogvlieger. Maar dat deert de ‘vrouwelijke Woods’ niet. Ze heeft andere doelen: net als haar beroemde oom wil ze een pioniersrol spelen in de golfsport. Tiger was de eerste succesvolle ‘zwarte’ golfer in een door blanken gedomineerde sport. “Je komt ook nu nog op de pro Tour en in de verschillende toernooien weinig minderheden tegen”, stelt Cheyenne, “ik vind het daarom belangrijk dat deze sport ook de interesse wekt in andere bevolkingslagen van onze maatschappij.” Daar lijkt de bevallige Woodstelg alvast goed in te slagen… (MS)

Een eerste kennismaking met Cheyenne Woods:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Cheyenne Woods geeft enkele golftips:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier