Magistrale omhaal van Thiago redt Bayern (video)

Thiago houdt Bayern München op recordkoers. © BELGAIMAGE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Het onklopbaar gewaande Bayern München stevende af op een gelijkspel tegen Stuttgart… tot Thiago Alcântara de 1-2 scoorde met een spectaculaire omhaal.

Het was voor Thiago zijn eerste competitiedoelpunt voor Bayern, en meteen een beauty. De Spaanse middenvelder was afgelopen zomer voor Pep Guardiola één van de topprioriteiten op zijn transferlijstje, hij overtuigde het Beierse bestuur om 25 miljoen euro op tafel te leggen voor het jonge talent. Toch kon de 22-jarige Thiago tot dusver niet zijn stempel drukken op het spel van Bayern, wat al voor gemor zorgde bij de entourage. Deels geremd door een enkelblessure die hem twee maanden van de voetbalvelden hield, deels slachtoffer van de uitstekende prestaties van Philip Lahm -die een nieuwe positie als defensieve middenvelder toebedeeld kreeg- en Toni Kroos.

Nu Thiago helemaal bevrijd is van die blessurelast komen zijn talenten boven drijven. Tegen Stuttgart behoedde hij zijn ploeg voorbije woensdag voor puntenverlies. Bij een 1-1 stand nam hij in de 93ste minuut een voorzet van Rafinha in één tijd op de slof met een meesterlijke schaarbeweging. De bal zoefde langs een verbouwereerde doelman Sven Ulreich.

Op die manier zet Bayern zijn recordreeks verder: het is al 43 competitiewedstrijden ongeslagen, de laatste nederlaag dateert van oktober 2012. Het was ook al de 28ste uitwedstrijd op rij zonder nederlaag. Bovendien mag Pep Guardiola dankzij die goal van Thiago alweer een mooi cijfer bij op zijn palmares schrijven: met 50 punten in 18 wedstrijden zet ‘de filosoof’ de beste start neer in de geschiedenis van de Bundesliga.

Bekijk hier de winnende treffer van Thiago Alcântara:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier