Man U doet bod op Thiago (video)

© IMAGEGLOBE

Het is de Engelse landskampioen menens in de strijd om de handtekening van Thiago Alcántara, het nieuwe goudhaantje van FC Barcelona.

Manchester United en de nieuwe manager David Moyes zijn op zoek naar een vervanger voor Paul Scholes. Al enkele jaren is voor die positie Thiago Alcántara in beeld, jeugdproduct van FC Barcelona.

Alcántara blonk recent nog uit op het EK -21 in Israël (zie video), waar Spanje zich tot Europees kampioen kroonde. Thiago was de grote man met drie goals in de finale tegen Italië (2-4 winst). Uiteraard is Barça, dat de jongen al sinds zijn veertiende opleidde, niet happig om hun grote talent te laten gaan, maar op zijn 22ste wil Thiago -zoon van de voormalige Braziliaanse international Mazinho, wereldkampioen in 1994- meer speelgelegenheid. Bij Barça wordt hij op het middenveld gebarreerd door Busquets, Xavi, Iniesta en Fabregas.

Akkoord met Man U

Manchester United zou volgens Spaanse (Marca) en Britse media (Daily Mail) al een persoonlijk akkoord hebben met de talentvolle middenvelder. In Manchester ligt een contract klaar ter waarde van zes miljoen euro per seizoen. Onder clubs moet wel nog een akkoord gevonden, Man U is bereid twintig miljoen euro op tafel te leggen voor Alcántara. De bal ligt nu in het kamp van Barça.

Overigens liet Thiago de voorbije weken verstaan dat hij zeker nog in een toekomst gelooft bij de club van zijn opleiding, maar dat David De Gea -doelman bij de Spaanse U21- na afloop van het toernooi afscheid nam van Alcántara met de woorden “We zien elkaar in Manchester”, is natuurlijk koren op de molen van de speculanten. (MS)

Een compilatie van Thiago op het recente EK U21 in Israël:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier