Manchester United boekt eerste zege in vijf competitiewedstrijden

(Belga) De Engelse landskampioen Manchester United heeft zondag op de zestiende speeldag in de Premier League na vier duels zonder overwinning nog eens een zege kunnen boeken.

United, met Adnan Januzaj 69 minuten tussen de lijnen, haalde het verrassend vlot met 0-3 bij Aston Villa, waar Christian Benteke na 79 minuten naar de kant werd gehaald. Danny Welbeck, de vervanger van de geblesseerde Robin van Persie, trof al vroeg in de wedstrijd twee keer raak voor de Mancunians (15. en 18.). Bij het eerste doelpunt scoorde hij in de herneming na een kopbal op de paal van Januzaj. Cleverley zette in de 52e minuut de 0-3 eindstand op het scorebord in Villa Park. Marouane Fellaini heeft nog steeds last van de rug en stond bijgevolg niet op het wedstrijdblad. Dankzij de zevende zege van het seizoen klimt United met 25 punten naar de achtste plaats in de stand, op tien punten van leider Arsenal. Aston Villa is elfde met negentien punten. (Belga)