Maradona wordt bondscoach van Irak

© Reuters

Volgens Argentijnse bronnen wordt voetballegende Diego Maradona de nieuwe bondscoach van Irak. Hij moet het land naar het WK in Brazilië krijgen.

“We hebben het aanbod ontvangen en doorgegeven aan Diego, die aanvaardde het voorstel ook”, verklaarde Hernan Tofoni, een makelaar van World Eleven. “Het uitvoerend comité van de Iraakse voetbalbond vergadert vrijdag om de financiële voorwaarden van de deal te bevestigen” zei Tofoni nog.

Twee jobs tegelijkertijd

Maradona, nu 52, is momenteel aan de slag als manager van de voetbalbond van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), in Dubai. Hij onderhandelde al over een mogelijke combinatie van beide jobs.

Als bondscoach van Argentinië werd Maradona ontslagen nadat de nationale ploeg uitgeschakeld werd in de kwartfinales van het WK 2010 in Zuid-Afrika. Daarna (2011-2012) was hij nog als trainer van AL Wasl in de Verenigde Arabische Emiraten aan de slag.

Duidelijk doel

De Braziliaanse voetballegende Zico nam in november afscheid als coach van de nationale ploeg van Irak, omdat de Iraakse voetbalbond de afspraken in zijn contract niet naleefde. Maradona krijgt onmiddellijk een duidelijk doel: hij moet Irak naar de eindronde van het WK in Brazilië loodsen. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier