Marc Gasol: ‘Een opgooi tussen ons beide zou mooi zijn’

© BELGAIMAGE

Het All Star Game is elk jaar opnieuw een entertainend intermezzo tijdens het NBA-seizoen. Voor het eerst in de geschiedenis zullen twee broers aan de opgooi staan van het sterrenduel: de Spanjaarden Marc en Pau Gasol.

Sport/Voetbalmagazine had een gesprek met één van de twee broers: de Spanjaard Marc Gasol, center bij de Memphis Grizzlies. Hij zal op zondag 15 februari in een rechtstreeks duel tegenover zijn oudere broer Pau Gasol, ex-LA Lakers en nu actief bij de Chicago Bulls, komen te staan.

S/VM: We kunnen ons je reactie wel ongeveer inbeelden toen je vernam dat je mocht meedoen met de All Stars.

Marc Gasol: “Dat was emotioneel, ongelooflijk, nauwelijks te beschrijven. Stel je voor: de All Stars… Echt, ik heb geen woorden om het uit te drukken. Dat ze het in de arena omriepen toen we thuis speelden, was ook pakkend. Ik kon mijn emoties maar moeilijk onder controle houden. Maar goed, we zitten midden in het seizoen en we moeten nog tien wedstrijden spelen vóór de All Starmatch.”

S/VM: Hoe reageerde je familie?

“We beseffen het nog niet goed. Het seizoen is volop aan de gang, waardoor je geen tijd hebt om dat te laten doordringen. Het is moeilijk om goed te begrijpen wat het juist betekent.”

S/VM: Je broer Pau vertelde aan ‘Marca’ dat hij met de ploegmaats wou afspreken om de opgooi aan jullie beiden over te laten.

“We moeten natuurlijk eerst nog zorgen dat we fit blijven tot dan, maar dat zou uiteraard mooi zijn.”

S/VM: Je inspanningen om weer in vorm te geraken vorige zomer blijken de moeite waard te zijn geweest.

“Zonder inspanningen kom je er niet. En als je inspanningen levert met een bepaald doel voor ogen, dan beleef je er meer plezier aan. De All Stars, dat is op zich fijn, zeker omdat het heel veel betekent samen met je broer naar die wedstrijd te gaan, maar er is meer dan dat. De competitie gaat ondertussen door.”

S/VM: Fysiek lijkt het je wel goed te gaan…

“Ça va. Het is niet simpel om op dit moment van het seizoen fysiek tiptop te zijn. We hebben net meer dan veertig wedstrijden in drie maanden afgewerkt. Dan is een terugval normaal. In de aanloop naar de All Stars zou ik deze fase van de competitie nog goed willen doorkomen. Dat is met name erg belangrijk in deze Eastern Conference waar er zo veel sterke teams zijn dat je in enkele wedstrijden van de tweede naar de zevende plaats kunt zakken. Elke match is dus van belang.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier