Match of the day

© IMAGEGLOBE

Zondag 28 april – BBC 1 – 23.25u

Samenvattingen van de 34ste speeldag in de Premier League. Met op zondag de kraker Arsenal – Manchester United. Hoewel Man U sinds vorige week zeker is van zijn twintigste landstitel, is dit toch een topper om naar uit te kijken. Enerzijds ontstond er de voorbije dagen wat discussie in Engeland omdat sommige Arsenalfans dreigden met hun rug naar het veld te gaan staan wanneer beide ploegen het veld betreden. Het is in de Premier League nochtans een traditie dat de kersverse kampioen een staande ovatie krijgt wanneer ze na het behalen van hun titel nog op verplaatsing spelen. Bij de aanhang van Arsenal ligt de transfer van hun vroegere chouchou Robin van Persie echter nog altijd zwaar op de lever. Coach Arsène Wenger anticipeerde in de Britse media door te stellen dat hij verwacht dat iedereen respect betoont voor Van Persie en Man U.

Een ander interessant aspect aan die wedstrijd is wederom de inbreng van de Belgen. Mag Thomas Vermaelen nog eens spelen bij Arsenal? En krijgt Adnan Januzaj bij de Mancunians misschien zijn eerste speelminuten in het eerste elftal? Januzaj is een achttienjarige Belg van Kosovaarse afkomst, die anderhalf seizoen geleden weggeplukt werd bij Anderlecht. Ferguson haalde hem bij de A-kern en verwacht wordt dat hij in de komende wedstrijden voor het eerst van het grote werk mag proeven.

Overige wedstrijden met Belgen dit weekend: Chelsea – Swansea City, Everton – Fulham, Man City – West Ham United, Wigan – Tottenham, Southampton – West Bromwich Albion. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier