Mathieu van der Poel wint in Meulebeke zijn zesde cross op rij

© Belga

De 22-jarige Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) heeft zaterdag de Berencross in het West-Vlaamse Meulebeke gewonnen. De Nederlandse kampioen haalde het voor Michael Vanthourenhout en wereldkampioen Wout van Aert.

Opnieuw was Mathieu van der Poel outstanding. In Meulebeke imponeerde de Nederlander andermaal. Hij haalt daarmee zes op zes. In elke cross die hij betwistte stond hij immers op het hoogste schavotje.

‘Het lijkt erop dat het allemaal zo simpel gaat, maar dat is niet het geval’, opende de Nederlander. ‘Zondag zal het in Ronse wel een zware cross worden. Vandaag was het wel leuk. Ik had voor de start gesteld dat het wat mocht regenen en dat gebeurde ook. Het parcours lag erbij zoals ik het graag heb. Glibberig en op sommige plaatsen heel blubberig.’

‘Toch duurde het een halve cross vooraleer ik in mijn ritme kwam. Ik denk dat iedereen, naarmate de wedstrijd vorderde, op rhino’s overschakelde. Althans dat deed ik toch. Die bandenwissel bleek wel een goede zet want ik gleed daarvoor enkele keren weg. Daarna had ik het perfecte gevoel op de fiets. Natuurlijk had ik niet verwacht dat het seizoen zo’n vaart zou nemen voor mij. Ik heb nu al zes wedstrijden gewonnen. Ik ga zo lang mogelijk proberen te genieten van deze huidige vorm’, aldus Mathieu Van der Poel.