Mayweather vs Pacquiao wordt lucratiefste bokskamp ooit: 16 cijfers om van te duizelen

Floyd Mayweather en Manny Pacquiao © Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

De langverwachte kamp tussen Floyd Mayweather junior en Manny Pacquiao op 2 mei wordt de lucratiefste in de geschiedenis van het boksen. Enkele cijfers om dat te verduidelijken.

De 16.800 toegangskaartjes voor het MGM Grand Hotel & Casino in Las Vegas zullen via het officiële circuit een slordige 75 miljoen dollar (bijna 70 miljoen euro) hebben opgebracht. Ter vergelijking: het vorige record, bij het duel tussen Mayweather en de Mexicaan Canelo Alvarez in 2013, stond op 20 miljoen.

Het goedkoopste ticket voor het gevecht om de wereldtitel bij de weltergewichten (- 67 kg) kost 1.500 dollar (1.365 euro), de duurdere kaartjes lopen op tot een slordige 10.000 dollar (9.100 euro). Op de zwarte markt circuleren bedragen tot maar liefst 140.000 dollar.

Slechts 500 van die 16.800 tickets waren beschikbaar voor het brede publiek, meldt Bleacher Report. Zij waren na 60 seconden uitverkocht.

Nog volgens Bleacher Report kost het bijwonen van de weging vrijdag 10 dollar. Ongezien, want normaal zijn die bijeenkomsten gratis. Om chaos te vermijden, is dit keer een uitzondering gemaakt. De opbrengst hiervan gaan wel naar het goede doel.

Floyd Mayweather
Floyd Mayweather© Belga Image

Wie er niet bij kan zijn, is aangewezen op pay-per-view: rond de 100 dollar om de kamp rechtstreeks te bekijken in ‘high definition’. Verwacht wordt dat het aantal ‘buys’ in de Verenigde Staten, Canada en Puerto Rico samen vlot boven de 3 miljoen zal gaan, wat dus neerkomt om een inkomst van meer dan 300 miljoen dollar uit de tv-rechten in die drie landen alleen. Opvallend: in Mexico is de kamp gratis te bekijken als gevolg van belangrijke sponsordeals, weet nieuwssite Mashable.

Op voorhand is afgesproken dat 60 procent van de inkomsten naar Mayweather gaat, 40 procent naar Pacquiao. Reken dus zeker 180 miljoen dollar voor Mayweather en 120 miljoen dollar voor Pacquiao. En dat om amper een uurtje op elkaars gezicht te meppen.

Manny Pacquiao
Manny Pacquiao© Belga Image

Mayweather is nu al de best verdienende sportman ooit. Vorig jaar streek hij volgens Forbes 105 miljoen dollar op voor twee kampen. Hij stond daarvoor 72 minuten in de ring, en verdiende dus per minuut 1,46 miljoen dollar. Pacquiao was 11e op de Forbes-ranking.

Op de short van Pacquiao alleen staat voor 2,3 miljoen dollar aan sponsordeals, verdeeld over zes verschillende bedrijven.

Uiteraard wordt er ook duchtig gewed op de ‘Kamp van het Millenium’. Zo liet rapper 50 cent al weten dat hij 1,6 miljoen dollar inzet op Mayweather.

De totaalopbrengst van het duel wordt geraamd op minimaal 400 miljoen dollar.

De kamp

De deuren gaan open om 14 uur lokale tijd, de hoofdkamp zelf start om 20 uur lokale tijd of 5 uur zondagochtend Belgische tijd.

Floyd Mayweather, bijgenaamd ‘Money’, verdedigt zijn ongeslagen status. De 37-jarige Amerikaan won al zijn 47 kampen. Manny Pacquiao of ‘Pacman’, een 36-jarige Filipijn, boekte in 64 kampen 57 overwinningen waarvan 38 met knock-out. Daartegenover staan 5 verliezen en 2 draws.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier