Mbokani leidt matig Anderlecht naar achtste competitiezege op rij

(Belga) Landskampioen Anderlecht heeft in de laatste wedstrijd van de twintigste speeldag in de hoogste voetbalklasse een zuinige 2-1 zege geboekt tegen Oud-Heverlee Leuven. Voor de Brusselaars, die uiteraard leider blijven, was het hun achtste opeenvolgende competitiezege.

Paars-wit klom na 25 minuten op voorsprong via wie anders dan Dieumerci Mbokani. De Congolese spits trapte de 1-0 van op de stip tegen de touwen na voorafgaand handspel van Vanaudenaerde. De Brusselaars leken met die 1-0 te mogen gaan rusten, maar Ibou counterde OHL naar de verrassende 1-1.Vijf minuten na rust stond Anderlecht opnieuw op voorsprong, en opnieuw was het Mbokani die scoorde. Daarna verwaterde het niveau. OHL kwam zelfs nog enkele keren dicht bij de gelijkmaker, maar het bleef 2-1, pas de eerste competitiezege van Anderlecht tegen de Leuvenaars. Mbokani kreeg in de tweede helft nog zijn vijfde gele kaart, waardoor hij geschorst is voor de topper van komende zondag op het veld van Racing Genk. Eerder vandaag hield Zulte Waregem de drie punten thuis tegen Racing Genk. Essevee haalde het met 3-2 en nam zo revanche voor de 0-5 pandoering van donderdag in de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Beker van België. In de stand heeft Anderlecht 46 punten, zes meer dan eerste achtervolger Zulte Waregem (40). Dan volgen Standard, Club Brugge en Genk (alledrie 35 punten). OHL is negende met 27 punten. (JOHN THYS)