McIlroy zoekt naar oplossingen

© IMAGEGLOBE

Rory McIlroy, voormalig nummer één van het mondiale golf, is al meer dan een jaar op de sukkel. De Noord-Ier weerlegt dat die malaise iets te maken heeft met zijn overstap naar Nike.

De 24-jarige Noord-Ier, die in 2013 geen enkel golftoernooi op zijn naam kon schrijven en op de wereldranglijst terugzakte van de eerste naar de zesde plaats, stond tijdens een persconferentie in Seoel net voor de start van de Korea Open even stil bij die schrikwekkende gegevens.

“Ik leerde veel bij”, verklaarde Rory McIlroy in The Guardian. “Golf is een spel waar vooral vertrouwen een belangrijke factor blijft om succesvol te worden. Dan kun je met een vrije geest spelen. Maar de eerste drie tot vier maanden zat ik opgescheept met een aantal slechte gewoonten, want ik probeerde wat te sleutelen aan mijn swing. Het had ook zijn invloed op mijn mentale weerbaarheid.”

Er wordt echter ook vaak verwezen naar de lucratieve deal die McIlroy in januari afsloot met Nike, waarbij de fan van Manchester United op tien jaar tijd 191 miljoen euro zal incasseren. Ook het beëindigen van zijn deal met Horizon Sports Management (waarmee hij sinds oktober 2011 was verbonden) voor het opstarten van zijn eigen firma die de zakelijke kant van zijn activiteiten behartigt (via vader Gerry), zou een negatieve invloed hebben op zijn sportieve prestaties. “Klopt niks van”, antwoordde de golfer kort maar krachtig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier