Metta World Peace wil zijn naam nogmaals veranderen

'The artist formerly known as' Metta World Peace © Belga Image
Jonas Creteur
Jonas Creteur Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Voormalig NBA-speler Ron Artest kwam tot inkeer en na zijn eerste naamsverandering wil hij nu een tweede.

In 1971 veranderde Lew Alcindor zijn naam in Kareem Abdul-Jabbar. De topscorer aller tijden in de NBA had zich immers bekeerd tot de islam, zoals Cassius Clay ook Muhammad Ali werd. Veertig jaar later kreeg Abdul-Jabbar navolging toen Ron Artest, toenmalig speler van de LA Lakers, zichzelf officieel omdoopte tot ‘Metta World Peace’, letterlijk ‘Zachtaardige Wereldvrede’ (Metta is een term uit het boeddhisme).

De knotsgekke forward wilde daarmee de jeugd inspireren, ook al was hij zeven jaar eerder, als speler van de Indiana Pacers, de tribunes van de Detroit Pistons ingedoken om er een fan af te tuigen – een van de grootste rellen in de NBA-geschiedenis, bekend als ‘Malice at the Palace’.

Artest kwam tot inkeer en na zijn eerste naamsverandering wil hij nu een tweede. ‘The artist formerly known as’ Metta World Peace tekende eind juli een contract bij de Chinese club Sichuan Blue Whales en wil daarom zijn naam wijzigen in ‘The Pandas Friend’, als ode aan de bedreigde diersoort uit China.

Om dat wat kracht bij te zetten, verscheen hij vorige week zelfs in een pandakostuum op een basketbaltoernooi op Venice Beach in LA. Wie weet krijgt Elio Di Rupo hierdoor inspiratie…

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier