Mexico pakt probleemloos WK-ticket

(Belga) Mexico heeft zich vandaag in het Westpac-stadion in Wellington als 31ste land geplaatst voor het WK voetbal 2014 in Brazilië.

De ploeg van coach Miguel Herrera won de terugwedstrijd van het barrageduel tegen Nieuw-Zeeland met 2-4. Eerder hadden de Mexicanen de heenmatch al met 5-1 gewonnen. Bij de rust stond Mexico woensdag met 0-3 voor na een hattrick van Peralta (14., 29. en 33.). James milderde in de 80e minuut op strafschop en Fallon (83.) bracht de Nieuw-Zeelanders op 2-3. Pena legde vier minuten voor affluiten de eindstand vast. Voor Mexico is het de zesde opeenvolgende WK-deelname. Het was achtstefinalist op de jongste vijf WK’s, maar plaatste zich deze keer maar op het nippertje voor de barrages. In zijn tiende en laatste kwalificatiewedstrijd in de CONCACAF-zone ging Mexico immers met 2-1 onderuit bij Costa Rica. Alleen omdat ook Panama met 2-3 verloor van de Verenigde Staten mocht Mexico in de barrages aantreden. (Belga)