Miami Heat maakt NBA Finals gelijk (2-2)

© Reuters
Tom Vandyck
Tom Vandyck Tot 2014 correspondent in de VS voor Knack.be

In Game 4 van de NBA Finals heeft de Miami Heat de San Antonio Spurs verslagen met 93-109. Man van de wedstrijd was Miami-guard Dwyane Wade, met 32 punten.

Met die score bleef Wade één puntje achter op LeBron James (33 punten, 11 rebounds en 4 assists), maar vooral dát hij eindelijk van zich liet horen, was van tel. In de vorige wedstrijden, had James te weinig hulp gekregen van de twee andeer leden van de ‘Big Three’ van Miami, Wade en Chris Bosh. In deze wedstrijd stonden die er wel en was Miami niet te houden. Bosh was goed voor 20 punten en 13 rebounds.

Stugge verdediging

Bij San Antonio was Tim Duncan topscorer met 20 punten. Spelverdeler Tony Parker, die met een lichte hamstringblessure aan de opworp kwam, scoorde alle 15 zijn punten in de eerste helft en zakte vervolgens weg. Manu Ginobili, het derde lid van San Antonio’s eigen grote drie, kwam niet verder dan 5 punten.

Aan de overkant speelde Wade op een peil dat hij niet meer vertoond had sinds hij in 2006 voor het eerst kampioen werd met de Heat. Miami verdedigde tegelijkertijd stug en dwong de Spurs tot 18 balverliezen.

Heat weer favoriet

Met winst in San Antonio vermijdt Miami een hele hoop problemen voor zichzelf. Hadden de Spurs gewonnen, dan hadden ze een virtueel onoverbrugbare 3-1 voorsprong genomen (wie in de finaleserie het eerst vier keer wint, is kampioen). Nu heeft de Heat weer het thuisvoordeel in handen.

Game 5 gaat komende zondag door in San Antonio. Daarna verhuizen de NBA Finals weer naar Miami voor Game 6 op dinsdag 18 juni en – indien nodig – een beslissend Game 7 twee dagen later.