Michael Phelps getipt als nieuwe ‘Tarzan’-acteur

© Getty

Zwemmer Michael Phelps, de meest gelauwerde olympiër ooit, wordt getipt als de nieuwe Tarzan in een op stapel staande filmproductie.

Dat schrijft de Britse krant The Sunday Times. Phelps zou daarmee in de schoenen stappen van de overleden Amerikaanse zwemkampioen Johnny Weissmuller.

De Britse filmregisseur David Yates, de maker van de laatste vier “Harry Potter”-films, is volgens de krant de topkandidaat om de film in handen te nemen. Het project zou mogelijk deze week aangekondigd worden op een bijeenkomst in Los Angeles ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de verschijning van het eerste Tarzan-boek.

Zwemmen en lachen
De eerste film met Tarzan, een creatie van auteur Edgar Rice Burroughs, dateert al van 1918. Johnny Weismuller, een zwemmer die vijf keer olympische goud won, speelde in twaalf “Tarzan”-films tussen 1932 en 1948.

Volgens Andy Briggs, de schrijver van “Tarzan: The Jungle Warrior”, is Michael Phelps de geknipte Tarzan. “Het enige wat Tarzan eigenlijk moet doen is zwemmen en lachen. Phelps heeft de perfecte fysiek en is enorm bekend”, zegt Briggs aan The Sunday Times. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier