‘Michael Schumacher maakte overbrenging naar Lausanne bewust mee’

Michael Schumacher © BelgaImage

Michael Schumacher was tijdens zijn overbrenging van het Franse Grenoble naar het Zwitserse Lausanne grotendeels bij bewustzijn.

Zijn ogen waren bijna de hele tijd open, zo bericht het Zwitserse Blick woensdag. De krant baseert zich op een bron binnen de organisatie die het transport heeft verzorgd. Dat bedrijf kreeg de opdracht maandag een zieke in Grenoble op te pikken, zonder te weten dat het om Schumacher ging. Er was immers een valse naam opgegeven.

De ambulanciers die Schumacher begeleidden, moesten hun mobiele telefoon afgeven opdat er zeker niets zou uitlekken van het geheime transport. Naar verluidt zou de Duitse F1-legende fel vermagerd zijn tijdens de 170 dagen die hij in Grenoble werd verzorgd, na zijn skiongeval op 29 december in de Franse Alpen.

Hij zou niet gesproken hebben met de ambulanciers maar via hoofdgebaren wel gecommuniceerd hebben. Dinsdag maakte de entourage van Schumacher bekend dat de Duitser ontwaakt is uit zijn coma. ‘Schumi’ zal zijn revalidatie nu verderzetten in een gespecialiseerd ziekenhuis in Lausanne, waar enkele van ’s werelds beste neurologen hem zullen opvolgen.