‘Michael Schumacher skiede zeer snel op ruig terrein toen hij viel’

© AFP

Michael Schumacher skiede aan de snelheid van een geoefend skiër op vrij hard terrein toen hij viel en met zijn hoofd een rots raakte.

Michael Schumacher skiede aan de snelheid van een geoefend skiër op vrij hard terrein toen hij viel en met zijn hoofd een rots raakte. Dat blijkt uit de beelden van de helmcamera die de Formule 1-legende droeg op het moment van zijn ongeval.

Dat hebben de autoriteiten die belast zijn met het onderzoek, gezegd op een persconferentie. Uit de beelden moet ook blijken dat de 45-jarige Duitser niet vertraagde toen hij de piste verliet.

Verantwoordelijkheid

Schumacher viel toen hij enkele meters buiten de piste was. De piste was voldoende afgebakend en ook met zijn ski’s blijkt niets mis. Dat is belangrijk om later te kunnen bepalen wie de verantwoordelijkheid van het ongeval draagt.

Op de vraag of Schumacher onvoorzichtig is geweest, wilde de procureur niet antwoorden. Evenmin is duidelijk of Schumacher, zoals is bericht, de piste verliet om een bevriend skiër te helpen.
In levensgevaar

Volgens berichten in de Duitse media zou het ongeval ook gefilmd zijn door een toevallige omstaander, maar daar zijn de onderzoekers niet van op de hoogte. Zij hebben alvast nog geen beelden ontvangen.

Schumacher ligt sinds 29 december in een kunstmatige coma na een skiongeval in de Franse Alpen. De zevenvoudige wereldkampioen Formule 1 heeft een zwaar hersenletsel en werd in het ziekenhuis van Grenoble al twee keer geopereerd aan het hoofd. Zijn toestand blijft kritiek maar stabiel. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier