Michel Preud’homme: ‘Over twee jaar stop ik misschien’

© BELGA

Kampioen of niet, Michel Preud’homme denkt na over zijn toekomst. Sport/Voetbalmagazine sprak met de coach van Club Brugge, twee speeldagen voor de ontknoping van het kampioenschap.

Sport/Voetbalmagazine: Bart Verhaeghe sprak al met jou over een andere rol in zijn sportieve structuur. Hoe moeten we dat zien?

Michel Preudhomme: “We denken op de lange termijn. Ik heb een contract tot 2016, maar de idee is om langer samen te werken, waarbij ik nog meer zou worden betrokken bij de club. Geen manager naar Engels model, want ik wil geen envelop krijgen en alleen kunnen beslissen. Maar misschien kan ik de trainingen in het begin van de week aan mijn assistenten overlaten en me ook met andere dingen bezighouden. Bart zegt me dikwijls dat ik de kwaliteit van mijn leven niet uit het oog mag verliezen. Hij heeft gelijk: als ik alles zelf moet doen, heb ik geen tijd meer voor creativiteit. We hebben afgesproken om later verder te praten, begin volgend seizoen misschien. Ik voel me goed in Brugge: als ik ergens vind wat ik zoek, wil ik er graag lang blijven.”

Moet er dan niet eindelijk eens continuïteit komen in het sportieve beleid?

“We willen allemaal beter worden. Mijn assistenten weten wat ik verlang, Bart volgt mee de theorie, Arnar (Gretarsson, nvdr) en Vincent (Mannaert, nvdr) weten waarover het gaat: als we discussies hebben, zijn we het bijna altijd eens. Maar ik moet zien of ik er nog de kracht voor heb. Dit vraagt enorm veel energie, over twee jaar stop ik misschien. Dát is de grote beslissing waarvoor ik sta: doe ik over twee jaar verder of niet?”

Geen buitenland meer?

“In het leven weet je nooit, maar het is niet de bedoeling om opnieuw naar het buitenland te vertrekken. Tenzij ik jullie beu word: dan ben ik weg.” (lacht)

Lees het hele interview met Michel Preud’homme deze week in Sport/Voetbalmagazine.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier