Mieke Gorissen wordt 19e op marathon: ‘Kan het niet geloven’

Mieke Gorissen © belga

Mieke Gorissen was dolgelukkig na haar 19e plaats op de marathon tijdens het WK atletiek in het Amerikaanse Eugene (Oregon). Een jaar geleden vierde ze op memorabele manier haar 28e plaats op de Olympische Spelen in Tokio, maandag was de 39-jarige Limburgse niet minder blij nadat ze in 2u31:06 finishte. ‘Dit is geweldig, ik kan het niet geloven’, vertelde ze in tranen.

In ideale omstandigheden passeerde Gorissen halfweg in 1u14:52. ‘Ik voelde me heel goed in het begin, maar misschien ging ik een beetje te snel’, zei Gorissen, die een persoonlijk record van 2u28:31 heeft. ‘Ik zat in een groep met veel Europese vrouwen en op een gegeven moment moest ik afhaken.’ Ondanks de vroege start (6u15 plaatselijke tijd) was er heel wat publiek komen opdagen, in tegenstelling tot de Spelen in Tokio.

‘De mensen moedigden me aan. Ze zeiden me dat ik het ging halen, het was geweldig’, glimlachte Gorissen. In tegenstelling tot Bashir Abdi een dag eerder, had Gorissen geen problemen bij de bevoorrading. ‘Alles is perfect verlopen’, stelde ze. Gevraagd naar haar toekomstige doelen, antwoordde Gorissen eerlijk dat ze geen idee had. ‘Wanneer je een doel hebt als het WK, met al de stress die erbij komt, dan is het moeilijk om verder vooruit te blikken.’