Mike Tyson keert terug naar het boksen

© IMAGEGLOBE

De ex-wereldkampioen bij de zwaargewichten organiseert op 23 augustus zijn eerste boksmeeting met zijn bureau ‘Iron Mike Production’.

Sinds hij in juni 2005 zijn laatste kamp afwerkte, stapt de 47-jarige Mike Tyson niet meer zelf in de ring. Het was Tysons vrouw, de 36-jarige modeontwerpster Kiki die hem erop wees dat hij terug naar zijn vroegere sport moest. Managementbureau Acquinty Sport had goeie boksers in huis, maar kreeg geen tv-station mee.

“Ik keer terug omdat ik niet wil dat andere jongens eindigen zoals het mij verging”, zegt Tyson, die na zijn actieve loopbaan helemaal aan de grond zat. Na twee echtscheidingen, een gevangenisstraf en dertig miljoen dollar schulden haalde Kiki hem uit de put.

Tyson, ooit de jongste wereldkampioen bij de zwaargewichten (58 kampen, 50 zeges, waarvan 44 met knock-out), die de miljoenen sneller uitgaf dan dat ze op zijn rekening kwamen, heeft alcohol en drugs achter zich gelaten en droomt er van een wereldtitelkamp bij de zwaargewichten te organiseren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier