Voor baseballleken vormt deze game een mooie toegangspoort tot de sport.

Platform: Multi

Honkbalfans moeten in onze contreien vaak verschillende winkels doorploegen willen ze een game van hun favoriete sport op de kop kunnen tikken. Ook met deze nieuwe MLB 2K11-titel zal u veelal aangewezen zijn op het (online) bestellen of importeren.

En dat is jammer, want voor baseballleken vormt deze game nochtans een mooie toegangspoort tot de sport.

Het tempo waarmee u aan uw virtuele professionele carrière begint, is lekker rustig, zodat iedereen de tijd krijgt om zich in te leven in het spel én om de uiterst nauwkeurige besturing te doorgronden.

De hiermee samenhangende stiefmoederlijke behandeling door de coach werkt voor ingewijden waarschijnlijk wel behoorlijk op de zenuwen. Speluitgever 2K Sports mag dan in andere sportdisciplines vaak een realistisch streepje voor hebben op concurrent EA Sports (die meestal iets meer voor fun gaat), wat honkbal betreft gaat deze stelling geenszins op.

MLB 2K11 is een zeer degelijke game, maar delft wél het onderspit wat grafiek, uitgebreidheid en fanatiek realisme betreft in vergelijking met MLB 11: The Show van Electronic Arts. Hoe dan ook: wie matig tot zeer geïnteresseerd is in baseball weet alvast welke titel(s) te spelen de komende maanden.

Score: 8. (DD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier